Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home

Welkom op het Gewestelijk huisvestingsportaal!

Onze hoofdpunten…

Kwaliteitslabel studentenwoningen

Om de kwaliteit van de studentenkamers te verbeteren heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een ‘kwaliteitslabel voor studentenwoningen’ ingevoerd.

Over de fiscale hervorming

De zesde staatshervorming heeft een ingrijpende wijziging van de financiering van de gewesten en gemeenschappen doorgevoerd. Hierdoor zullen de gewesten een volwaardig eigen fiscaal beleid kunnen voeren.

Uitbaten van toeristische logies 

Om toeristische logies uit te baten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet u geregistreerd zijn bij Brussel Economie en Werkgelegenheid en voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Inzoomen op…

Ongezonde woningen

Huurt u een huis dat niet voldoet aan de minimumvereisten op het vlak van veiligheid, gezondheid en basiscomfort, dan kunt u terecht bij de directie Gewestelijke Huisvestingsinspectie.

 

Discriminatie

Sinds 1 september 2019 is de directie Gewestelijke Huisvestingsinspectie bevoegd voor het opsporen, vaststellen en sanctioneren van discriminatie bij de toegang tot huisvesting.

 

 

Document acties