Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Huren

Een woning huren in Brussel

De huurprijzen blijven stijgen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, daarom is het fundamenteel dat alle inwoners toegang kunnen krijgen tot een fatsoenlijke woning.

Naast de wetten op de rechten en plichten van huurders en huiseigenaars, zijn er nog vele andere maatregelen die ervoor moeten zorgen dat alle Brusselaars fatsoenlijk wonen.

Inzoomen op...

Huurfraude

De laatste jaren komt huurfraude steeds vaker voor op de vastgoedmarkt. Waakzaamheid is dus geboden om te voorkomen dat dergelijke bedriegers erin slagen hun slachtoffers geld te ontfutselen.

Normen en veiligheid

In Brussel moet elke woning voldoen aan minimale vereisten op het vlak van veiligheid, gezondheid en basiscomfort. Voldoet de woning niet aan die vereisten, dan bestaat het gevaar dat ze op de huurmarkt verboden wordt.

Het EPB-attest

Zodra een woning op de markt gebracht wordt moet de eigenaar van het goed of een door hem aangestelde tussenpersoon (agentschap, notaris) verplicht over een energieprestatiecertificaat beschikken.

 

Document acties