Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Huren / Rechten en plichten / Klachten – Geschillen / Klachten over onbewoonbaarheid

Klachten over onbewoonbaarheid

Huurt u een huis dat niet voldoet aan de minimumvereisten op het vlak van veiligheid, gezondheid en basiscomfort, dan kunt u terecht bij de Directie Gewestelijke Huisvestingsinspectie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DGHI).

Huurt u een huis dat niet voldoet aan de minimumvereisten op het vlak van veiligheid, gezondheid en basiscomfort (hoge vochtigheid, geen natuurlijk licht, geen verwarming, geen warm water enz.), dan kunt u terecht bij de Directie Gewestelijke Huisvestingsinspectie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DGHI).

Klacht indienen bij de DGHI

Om een klacht neer te leggen, gaat u naar het loket in het Noordstation (Vooruitgangsstraat 80, 1035 Brussel), meer bepaald in de kantoren van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

U dient bepaalde documenten mee te brengen: een bewijs van betaling van de huurprijs van de voorbije maanden, een kopie van de huurovereenkomst en de gegevens van uw verhuurder.

De procedure wordt dan definitief in gang gezet en u ontvangt een brief waarin het bezoek wordt aangekondigd van de inspecteurs die komen controleren of uw woning voldoet aan de veiligheids-, gezondheids- en uitrustingsnormen voorzien in de Brusselse Huisvestingscode. Indien de inspecteurs bepaalde technische mankementen vaststellen tijdens hun bezoek, dan stuurt de dienst een aanmaning opdat de verhuurder de vereiste werkzaamheden binnen de 12 maanden uitvoert.

U moet ook weten dat wanneer uw woning een ernstige bedreiging vormt voor uw veiligheid, er een onmiddellijk verhuurverbod kan opgelegd worden.

Document acties