Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Nieuws / De Gewestregering lanceert zijn Noodplan voor Huisvesting 2020-2024

De Gewestregering lanceert zijn Noodplan voor Huisvesting 2020-2024

De Gewestregering lanceert zijn Noodplan voor Huisvesting 2020-2024. Een plan dat een concrete oplossing zal moet bieden voor 15.000 gezinnen in Brussel, een plan dat de ambitie heeft om woningen te bouwen en te renoveren, om de huurders en de toekomstige eigenaars te steunen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt meer dan 1,2 miljoen inwoners. Voor velen van hen is het vinden van een aan hun situatie aangepaste kwaliteitswoning een echt hindernissenparcours. De huurprijzen stijgen voortdurend, net zoals de verkoopprijzen en Brussel kampt met een echte huisvestingscrisis.

Het plan bestaat uit vijf grote actieterreinen: het verhogen van het aanbod en de kwaliteit van woningen met een sociaal karakter, het verbeteren van het overheidsoptreden inzake huisvesting, het ondersteunen van de huurders, het waarborgen van het recht op huisvesting en de toegang tot het verwerven van eigendom.

In artikel 23 van onze Grondwet wordt huisvesting als een grondrecht erkend. De Gewestregering heeft van huisvesting haar prioriteit gemaakt en dit onderwerp wordt dan ook in het eerste hoofdstuk van haar gewestelijke beleidsverklaring behandeld. Deze regering wil lessen trekken uit de voorbije decennia om tegen het einde van de legislatuur snellere en eenvoudigere antwoorden te kunnen geven, om concrete oplossingen aan te bieden aan 15.000 Brusselse gezinnen die wachten op een sociale woning en om hulp te bieden aan Brusselaars die moeite hebben om een betaalbare kwaliteitsvolle woning te vinden. De regering is ook van plan om bepaalde maatregelen te nemen om eigendomsverwerving voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Meer weten:

Noodplan Huisvesting 2020-2024

 

Document acties